forside historie vævere udstillinger kataloger kontakt

Anette Bendixen


Maltvej 7, Askov
6600 Vejen
telefon +45 2466 7172

www.anettebendixen.dk


Stoppebilleder GARN og FARVE

Jeg er oprindelig væver.
Når man væver på en kontramarch væv, som jeg gør, ser man kun et lille stykke af det vævede ad gangen. Hvis man væver billeder på den, er det altså svært at overskue ret meget af billedet på en gang. Desuden er det svært at lave om på det man allerede har lavet, især hvis det ligger et stykke tilbage, og at pille op er der ikke ret meget ved. Væven har det også med at sætte alting i system og helst at ville væve lodret og vandret.
Alle disse ”uheldige” faktorer (jeg er ellers ret glad for min væv til de rette formål) affødte stoppebillederne. Med stoppebillederne er det muligt at arbejde frit på hele billedfladen. Billedrammen står op under arbejdet, som lærredet på et staffeli og det er muligt at overskue hele billedet og se det på lang afstand. – Man starter med en åben ramme og så syr man frem og tilbage på må og få og i alle retninger, fra kant til kant til det tætner. Tråden slynger sig ud og ind over og under sig selv i tætte og åbne partier.
Det er oplagt at arbejde med strukturen.

I disse sidste billeder har jeg forsøgt at arbejde med farven som maleren med sin palet.
I stoppebillederne kan farven hele tiden varieres og reguleres. Farven kan lægges ovenpå, fortyndes og forstærkes. Det har været mig en sand fryd at arbejde på denne måde med farven. Og i al den tid jeg nu efterhånden har arbejdet med stoppebillederne har det stået for mig, at engang skulle jeg komme til det.

Askov den 23. februar 2011  
Anette Bendixen


Luncheon on the grass. 208 x 265 cm <forrige

Anette Bendixen

foto Niels Bo